Мултиполярния радиочестотен лифтинг

20150304_114122Радиочестотата се прилага в медицината с терапевтична цел над 30 години.

От няколко години радиочестите се прилагат и в естетичната медицина; в процедурите за стягане (лифтинг) на кожата по цялото тяло; подмладяване и изглаждане на бръчките на лицето, шията и деколтето.

Радиочестотният поток се получава от движението на частици със заряд в затворен кръг между полюси. Енергийният поток среща съпротивление в тъканите и техните молекули започват силно да трептят, в резултат на което се отделя топлина. В трите слоя на кожата – епидермис, дерма (същинска кожа) и хиподерма (подкожие) затоплянато е различно. На повърхността на кожата температурата достига 40оС, в дермата и хиподермата – достига и надминава 60оС. Загряването усилва кръвопотока и обмяната в третираните зони и стяга колагеновите влакна. Те се свързат и прегрупират и се доближават до вида на младите кожни структури. Фиброобластите (клетките, произвеждащи колаген и други структурни белтъци) се стимулират и започват производство на нов колаген. Мастната тъкан на хиподермата оказва по-голямо съпротивление на радиочестотния поток и по тази причина се загрява по-бързо и достига и до по-висока температура от надлежната дерма.

Загряването на мастните клетки повишава метаболизма им и те намаляват като освобождават течни масти (мастни киселини) в междуклетъчното пространство, които постъпват в лимфо-, а след това в кръвообръщението и през черния дроб се изхвърлят от организма.

Последващите ефекти:

– СТЯГАНЕ И ПОДМЛАДЯВАНЕ НА КОЖАТА;
– РЕДУЦИРАНЕ НА МАСТНИТЕ НАТРУПВАНИЯ;
– СКУЛПТУРИРАНЕ НА ТЯЛОТО.

RF процедурата има силно изразен стягащ ефект. Ефектът нe е само върху зоната, която третираме, енергията е фокусирана и дълбочината на въздействие е от 3 до 6см дълбочина (дермален и хиподермален слой).